تحولات لبنان و فلسطین

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی گفت: ایران با توجه به توان طبیعی و علمی در پرورش ماهیان خاویاری، باید کرسی و برند تولید و صادرات خاویار در جهان را حفظ کند.

 ایران باید کرسی تولید و صادرات خاویار در جهان را حفظ کند

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، عباس رجایی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر و مرکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویار مجتمع تکثیر و پرورش شهید بهشتی سنگر رشت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در برنامه افق 1404 سالانه تولید دو میلیون تن در بخش آبزی پروری هدف گذاری شده که باید همه تلاش کنند تا ساز و کارهای این میزان تولید فراهم شود.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه، تولید سالیانه 20هزارتن گوشت و یکصد تن خاویار پرورشی پیش بینی شده که ظرفیت های تحقق آن در کشور وجود دارد و همه باید در این زمینه همکاری کنند.
رجایی ادامه داد: در برنامه افق 1404، افزایش سرانه تامین پروتئین به 60 کیلوگرم پیش بینی شده که 50درصد آن باید از طریق گوشت سفید و آبزی پروری تامین شود.
وی شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی را مسئول تولید ماهیان خاویاری ذکر و اضافه کرد: خاویار محصولی بین نسلی است و ذخیره ارزشمندی محسوب می شود که برنامه ها و سیاست گذاری های زیادی در زمینه صید و تامین ذخایر و استحصال خاویار در دست اقدام دارد.
وی اظهار داشت: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و تبدیل آن از شعار به عمل، کارهای جدیدی در بخش آبزی پروری در حال انجام است که به همین منظور، کشور به سه منطقه استانی تعریف شده که سه نفر از اعضای هیات مدیره شرکت مادر تخصصی کشاورزی متولی این استان ها تعیین شده اند.
وی تاکید کرد: خاویار ایران، برند جهانی دارد و باید ایران در تولید و صادرات ماهیان خاویاری را حفظ کند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی ادامه داد: برای عملیاتی شدن و حمایت از برنامه های تولید خاویاری ایران، امروز تفاهمنامه ای با موسسه بین المللی تاسماهیان خزر امضا شد تا از توانمندی های علمی آن در توسعه ذخایر دریای خزر استفاده شود.
وی اظهار داشت: علاوه بر این اقدامات، دبیرخانه بین المللی نیز برای پیگیری برنامه های خاویاری در جهان و ساماندهی امور خاویاری داخلی و حفظ برند و تجارت خاویار ایران و شناسایی ظرفیت های بین المللی در تهران در ایجاد شده است.
رجایی گفت: این دبیرخانه، شیوه فرآوری ، تنوع بخشی و بسته بندی خاویار و سایر مشتقات ماهیان خاویاری و احلاس های بین المللی را دنبال خواهد کرد.
وی با بیان اینکه اولین مرکز فوق مدرن مکانیزه فرآوری و تولید خاویار ایران بزودی در گیلان افتتاح می شود، افزود: می کوشیم تا از روش های مدرن استحصال خاویار استفاده شود که با استانداردهای جهانی بهداشت مطابقت داشته باشد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی گفت: علاوه بر سازمان های دولتی، تشکل های غیردولتی نیز در بخش توسعه آبزی پروری فعال هستند و سرمایه گذارانی از کشورهای خارجی از جمله کشورهای اروپایی حاضر شده اند که در این بخش سرمایه گذاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله اول 250 میلیون دلار سرمایه گذاری در حوزه خاویار در ایران صورت می گیرد که بیشترین این سرمایه گذاری در استان مازندران انجام می شود و در صورت نشان دادن علاقه در استان های گیلان و گلستان نیز انجام خواهد شد که می تواند نتایج خوبی برای کشور در پی داشته باشد.
مدیرعامل مادر تخصصی خدمات کشاورزی امروز (سه شنبه) به همراه هیاتی، از موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر و مرکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویار مجتمع تکثیر و پرورش شهید بهشتی سنگر رشت بازدید کرد. در پایان این بازدید تفاهم نامه همکاری بین موسسه بین المللی تاسماهیان خزر و شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی امضاء شد.
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر در سال 1373 با هدف انجام تحقیقات کاربردی و ارائه راه حل های علمی و مبنتی بر اصول کارشناسی جهت حفظ ذخایر ارزشمند تاسماهیان خزر، حفظ جایگاه های علمی و تولیدی خاویار ایران در مجامع بین المللی و بازارهای جهانی ، دستیابی به تکنیک ها و فنون مبتنی بر اصول علمی توسعه آبزی پروری تاسماهیان، تولید گوشت و خاویار پرورشی در شهر سنگر از توابع شهرستان رشت در حاشیه رودخانه سفیدرود تاسیس شده است.
برآورد و ارزیابی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر، تولید خاویار پرورشی و استحصال تخمک از مولدین، تشکیل بانک ژن ، بانک DNA و بافت انواع تاسماهیان، معرفی چندین دورگه مناسب برای تولید گوشت خاویار پرورشی و توسعه آبزی پروری، دستیابی به بیوتکنیک مولدسازی، تکثیر و پرورش انواع گونه های ماهیان خاویاری و پلاک گذاری بچه ماهیان و ردیابی آنها از جمله دستاوردهای علمی این مرکز تحقیقاتی است.
دریای خزر به عنوان بزرگ ترین منبع ماهیان خاویاری بیش از 90 درصد ماهیان خاویاری جهان را در خود جای داده است. فیل ماهی یا بلوگا، تاس ماهی روسی یا چالباش، تاس ماهی ایرانی یا قره برون ، ماهی شیب و ماهی ازون برون یا سوروگا گونه های اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند.
در سال گذشته (1394) یک تن خاویار صادر و نزدیک به دو تن خاویار پرورشی تولید شده است.
هم اکنون پرورش ماهیان خاویاری در 19 استان کشور در حال انجام است و تعداد مراکز فعال پرورش ماهیان خاویاری در کشور به 50 مرکز می رسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.